Vstup len pre odborníkov

Tieto internetové stránky obsahujú informácie, ktoré sú určené výhradne odborníkom v zdravotníctve. Potvrdzujem, že som odborníkom v zdravotníctve.

Pozor! Zmeny v kategorizácii od 1.7.2024

Upozorňujeme na konanie MZ SR č. 1579, ktorým MZ SR od 1.4.2024 zásadne upravuje množstvové limity L7 aj L8 pre enterálnu výživu, čím znižuje počet predpísaných balení.

Nutričná podpora sa u dospelých pacientov hradí maximálne do 675 kcal/deň. Preskripciu dietetických potravín je možné v rámci rovnakej podskupiny kombinovať, ale nie kumulovať s inými podskupinami. Nutričná podpora sa preskribuje najviac na 31 dní, pričom do maximálneho mesačného limitu L7 (20 925 kcal) je možné predpísať pacientovi ešte inú dietetickú potravinu alebo požiadať poisťovňu o úhradu nad limit.

Výživa na popíjanie

1) Doplnenie rovnakých prípravkov do maximálneho mesačného limitu L7 = 20 925 kcal

2) Kombinácia rôznych prípravkov do maximálneho mesačného limitu L7 = 20 925 kcal

 

Sondová výživa

Plná enterálna sondová výživa sa u dospelých pacientov hradí maximálne do 2 000 kcal/deň v rámci rovnakej podskupiny. Preskripciu dietetických potravín je možné v rámci rovnakej podskupiny kombinovať, ale nie kumulovať s inými podskupinami.
Maximálny denný limit je 2 000 kcal.
Maximálny mesačný limit (31 dní) je 62 000 kcal.

1) Doplnenie rôznych prípravkov do mesačného limitu L8 = 62 000 kcal

2) L8 bez zmeny

     Aktuálny cenník, portfólio a elektronický protokol - NA STIAHNUTIE TU!

Podmienky preskripcie enterálnej výživy a najčastejšie chyby nájdete TU.

Zoznam dietetických potravín, plne alebo čiastočne uhrádzaných na základe verejného zdravotného poistenia od 1.7.2024, nájdete na stránkach www.health.gov.sk.

Odběr novinek Nutricia Odber noviniek

Odoslaním tohto formulára súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov.

Napíšte nám