Tieto internetové stránky obsahujú informácie, ktoré sú určené výhradne odborníkom v zdravotníctve. Potvrdzujem, že som odborníkom v zdravotníctve.
Narušenie vyváženého nutričného stavu je spoločným znakom mnohých chronicky prebiehajúcich ochorení, ktoré nezriedka sprevádza úbytok svalovej hmoty, tzv. sarkopénia. Vhodne zvolenou nutričnou podporou možno sarkopéniu ovplyvniť. Overte nutričný stav pacienta a otestujte ho na sarkopéniu jednoduchým dotazníkom.
definovaná ako strata svalovej hmoty, strata svalovej sily a funkcie svalov
Referencie: 1. Cruz-Jentoft AJ, Bahat G, Bauer J, et al. Sarcopenia: revised European consensus on definition and diagnosis. Age Ageing. 2019 Jan 1; 48(1):16-31. 2. Morley JE, Argiles JM, Evans WJ, et al. Nutritional recommendations for the management of sarcopenia. J Am Med Dir Assoc. 2010 Jul; 11(6):391-396. 3. Malmstrom TK, Miller DK, Simonsick EM, et al. SARC-F: a symptom score to predict persons with sarcopenia at risk for poor functional outcomes. J Cachexia Sarcopenia Muscle. 2016 Mar; 7(1):28–36.
![]() |
Nutridrink Compact Protein obsahuje:
|
Referencie: 1. Yanai H. J Clin Med Res. 2015; 7(12):926-931. 2. Starke J et al. Clinical Nutrition 30 (2011) 194- 201. 3. Norman K, et al. Clin Nutr. 2008; 27(1):48-56. 4. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for fats, including saturated fatty acids, polyunsaturated fatty acids, monounsaturated fatty acids, trans fatty acids, and cholesterol. EFSA Journal 2010; 8(3):1461. 5. Simopoulos AP. Biomed Pharmacother. 2002;56:365–379. 6. Gariballa S, et al.. Am J Med. 2006; 119(8): 693-699.