Vstup len pre odborníkov

Tieto internetové stránky obsahujú informácie, ktoré sú určené výhradne odborníkom v zdravotníctve. Potvrdzujem, že som odborníkom v zdravotníctve.

Odporúčania pre nutričnú starostlivosť v onkológii

Pracovní skupina nutriční péče v onkologii (PSNPO) vytvorila a zostavila v roku 2018 brožúru „Doporučení pro nutriční péči v onkologii“. Táto brožúra je kompaktným a praktickým sprievodcom, ktorý v osemnástich kapitolách prehľadným spôsobom sumarizuje kľúčové témy vo vzťahu k výžive onkologických pacientov. Jednotlivé témy vytvoril medziodborový panel odborníkov PSNPO. 

Brožúra obsahuje ako všeobecné kapitoly, ktoré sa venujú diagnostike malnutrície a možnostiam enterálnej a parenterálnej podpory, tak aj špeciálne kapitoly, ktoré navrhujú konkrétne možnosti nutričnej podpory pre rôzne typy malignít. Brožúra môže byť v budúcnosti rozšírená o nové kapitoly. Ako partneri, ktorí podporili vznik brožúry dúfame, že informácie, ktoré sú v nej stručne zhrnuté, prispejú k lepšiemu porozumeniu nutričnej problematiky a stanú sa užitočným nástrojom v každodennej klinickej praxi.

Na stiahnutie
PDF
Stručný a praktický sprievodca diagnostikou podvýživy6.27 MB
Odběr novinek Nutricia Odber noviniek

Odoslaním tohto formulára súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov.

Napíšte nám