Vstup len pre odborníkov

Tieto internetové stránky obsahujú informácie, ktoré sú určené výhradne odborníkom v zdravotníctve. Potvrdzujem, že som odborníkom v zdravotníctve.

Nutridrink PlantBased - základné informácie

Predstavujeme našu prvú rastlinnú výživu na popíjanie.

  • Vzhľadom k tomu, že počet ľudí, tým pádom aj pacientov, uprednosťujúcich rastlinnú stravu rastie1,2 a my si uvedomujeme individuálnu potrebu riešienia nutričných potrieb Vašich pacientov, prinášame na trh jedinečnú rastlinnú výživu Nutridrink PlantBased.
  • Nutridrink PlantBased je vysokoenergetická nutrične kompletná výživa s mixom kvalitných hrachových a sójových proteínov.
  • Nutridrink PlantBased je výživa na popíjanie, vhodná pre pacientov s intoleranciou laktózy a lepku či vegánov. 

Nutridrink PlantBased je dostupný v 2 vynikajúcich príchutiach:

  • mango/marakuja
  • káva

 

Nutridrink PlantBased je dostupný len na voľný predaj:

 

Odporúčané dávkovanie a odporúčanie pre pacientov ako Nutridrink PlantBased užívať:

Denný príjem je stanovený na1-3 fľaštičky na doplnenie bežnej stravy, 5-7 fľaštičiek denne ako jediný zdroj výživy. Vhodný ako jediný zdroj výživy. Nevhodný pre deti do 3 rokov. Pri podávaní deťom od 3 rokov je potrebné dbať na zvýšenú opatrnosť a dohľad dietológa či lekára.

 


 

*Spĺňa aminokyselinový referenčný profil odporúčaný FAO 2013 pre dospelých a má PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score ) na hodnote 14-6. PDCAAS je metóda na hodnotenie kvality proteínov, ktorá je uznávána FAO a WHO.

Referencie: 1. Melina V, Craig W, Levin S. Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets. J Acad Nutr Diet. 2016; 116(12):1970-1980. 2. https://www.vegansociety.com/news/media/statistics/worldwide. Accessed Aug 23, 2023. 3. Prvý a jediný na trhu v SR, https://www.adc.sk. 4. Rutherfurd SM, Fanning AC, Miller B, et al. Protein digestibility-corrected amino acid scores and digestible indispensable amino acid scores differentially describe protein quality in growing male rats. J Nutr. 2015 Feb; 145(2):372-379.  5.  Yang H, Guerin-Deremaux L, Zhou L, et al. Evaluation of nutritional quality of a novel pea protein. Agro Food Ind Hi Tech. 2012; 23:8-10. 6. Dietary protein quality evaluation in human nutrition. Report of an FAQ Expert Consultation. FAO Food Nutr Pap. 2013; 92:1-66. 

Odběr novinek Nutricia Odber noviniek

Odoslaním tohto formulára súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov.

Napíšte nám